maandag 8 augustus 2011

Dierenshow Drenthe

RADIOSTILTE:
Al een tijd lang heerst hier radiostilte. Niet alleen door de val van de mast in Smilde (sinds kort eindelijk weer mijn favoriete station, maar met ontzettend veel ruis) Nee,  radiostilte vanwege de drukte de laatste tijd.




VOORBEREIDINGEN:
Laatste schooldag, afscheid groep 8, poezen naar buiten, kalfje vangen en wat al niet meer...
We zijn voornamelijk bezig geweest met de voorbereidingen op de Dierenshow Drenthe van zaterdag
6 augustus jl..
Nog ongeschoren


zorgvuldig wassen


Niet droog achter de oren
NAAR BEILEN:
Het kostte veel tijd en slaap, maar het resultaat is geweldig!!! Onder mijn ogen zitten grijze wallen van het slaapgebrek, maar ik barst weer van de energie.
Vrijdagnacht hebben we de koeien gemolken en natuurlijk weer op verschillende tijdstippen. In principe sta je dan de halve nacht in de melkput. Zaterdagochtend om 5.00 uur vertrokken we met 5 koeien naar Beilen.


JONGE KOEIEN:
Tellingen Lauren 1 (Survivor x Talent) was de eerste keer op een show. Ze is een sterke koe maar bleek goed te leiden. Zij werd 1F in haar rubriek.
Tellingen Lauren 1
Tellingen Mistic 1 (Stormin Norman x Morty) werd in dezelfde rubriek 1E.
Tellingen Mistic 1
Bijzonder:
In de volgende rubrieken jonge koeien hadden we nog 2 deelnemers. Zowel Tellingen Esmeralda 33 (Shottle x Storm) als Tellingen Rafaele (Duplex x Stormatic) werden 1A in hun rubriek. Ook kregen zij allebei het lint voor de mooiste uier in de rubriek. Zij schopten het respectievelijk tot Kampioen en Reserve Kampioen Jonge Koeien!!! Heel bijzonder, als je bedenkt dat deze koeien in Pesse het zelfde resultaat boekten.


Tellingen Esmeralda 33


Tellingen Rafaela


Kampioenschapkeuring Jonge Koeien
OUDERE KOEIEN:
De rubriek oudere koeien was super, wat een hoog niveau!! Tellingen Tamara (Talent x Morty) had het erg naar haar zin, ze liep te herkauwen en liet zich goed leiden. Zij werd 1E in haar rubriek.


Tellingen Tamara
Een sterke rubriek.
UIERKAMPIOENE:
Uit alle rubrieken werd een algemeen Uierkampioene gekozen. Tellingen Esmeralda 33 en Tellingen Rafaela moesten het afleggen tegen Koepon Klaske 7. Zij won het Uierkampioenschap.


BEDRIJFSCOLLECTIE:
Voor de bedrijfscollectie kozen we voor Esmeralda 33, Rafaela en Mistic 1. In de rubriek werden we 1A. Het kampioenschap ging deze keer naar Mts. Withaar-Broekman-Prent-de Groot uit Nijeveen.




ALGEMEEN KAMPIOEN:
Aan het eind van de dag werd uit alle kampioenen en reserve kampioenen een Algemeen Kampioen gekozen. Jury Jos Knoef wees Koepon Klaske 7 aan als Algemeen Kampioen. Deze Stormatic dochter heeft veel indruk op mij gemaakt. Wat een machtige koe.


rubriek algemeen kampioenschap


Koepon Klaske 7
Voor meer foto's van de dierenshow klik HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten