woensdag 27 april 2011

Nieuw leven

Vandaag eten we laat en zijn de boodschappen niet gedaan. Nou heb ik toch een hekel aan boodschappen doen, dus komt het altijd goed uit als er drukte op de boerderij is. Deze keer is er koekalverij (een boer die is daar bij)
Enkele jaren geleden kochten we een aantal embryo's (Pronte x BW Marshall) waar we 2 vaarzen van kregen. Hierdoor kregen we een geheel nieuwe familielijn in de stal.

Tellingen Dabble. Sorry ik zal haar binnenkort eens kieken.
Tellingen Dabble is nu al een paar weken aan de melk (stierkalf v Damion). Het is afwachten hoe zij zich zal ontwikkelen. De eerste MPR controle leek goed. 

Tellingen Daniëlle 1.
Vandaag kalfde haar volle zuster, Tellingen Daniëlle en bracht ons een vaarskalf van Gillette Jordan.

Elke keer ben ik ontroerd door de onmiskenbare band van een koe en haar kalf. De koe maakt kleine zachte geluidjes bij het schoonlikken en het kalf reageert daar meteen op. 

Oui, c'est moi.
Binnen een uur na de geboorte krijgt het kalf biest. Dat is de eerste melk van een koe na het kalven. Deze melk is eiwitrijk en bevat afweerstoffen. De afweerstoffen kunnen vlak na de geboorte door het kalf worden opgenomen. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk biest verstrekken.

Lekker in het stro.

Mooi hè, nieuw leven?  Vanavond kon ze al enkele wankele stappen zetten opweg naar de toekomst....

1 opmerking:

  1. He, Ina, wat een schatje!!! Ik ga je volgen, hoor:-)) Hè,hè , eindelijk. Spreken we mekaar toch nog een soort van....
    Liefs Alma

    BeantwoordenVerwijderen