dinsdag 5 april 2011

wandeling

Zaterdag hebben we tot laat in de avond kunnen genieten van het lekkere weer. Na het werk lekker voetballen met de jongens en koffie op het terras... heerlijk.


Zondag knepen we er samen even tussenuit voor een wandeling. Het bos begint bijna achter ons huis. Voor ons bedrijf is dat niet altijd praktisch, maar om zo dicht bij het bos te wonen is een luxe. Voorzichtig komt het groen al te voorschijn. De zon liet het een beetje afweten.

Lijkt op klaver, maar wat het is?
Aan het eind van het pad werden we verrast door een paar reeën. Helaas is het op mijn foto niet echt duidelijk. De uitsnede is niet zoals ik het graag zie. Je herkent ze misschien aan de witte vlek.



Goed kijken, de reeën rennen net weg.
Er wordt veel bos gekapt. Vooral loofbomen moeten er hier aan geloven. Dode bomen blijven staan. Dat is wel fijn voor sommige dieren, maar het is niet te verteren dat bijvoorbeeld de Amerikaanse Eik hier niet meer welkom is. De prachtige kroon in de herfst heeft mijn liefde voor dit dorp doen groeien.

Dode stam waar een specht bezig is geweest

Jonge aanplant
Aan het eind van het fietspad, zien we een roodborstje. Die heeft ook geen tijd om rustig op de foto te wachten. Ook nu is het resultaat niet helemaal naar mijn zin. Misschien toch maar eens op zoek naar een andere camera....

zoek 't vogeltje

roodborstje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten