maandag 6 december 2010

Holland Holstein show

Zaterdag zijn we de hele dag naar Zwolle geweest voor de HHH 2010. Bij aankomst liepen we eerst door naar de stallen, om 'de vergeten spullen' af te geven. Er was geen tijd voor een babbeltje, want Tellingen Mistic 1 stond op het punt om naar de ring te vertrekken.
De hal was heel mooi ingericht en sfeervol verlicht. Overal stonden pakjes stro en bakken met kerststerren. De stands waren langs de ring geplaatst, dus iedereen kon blijven hangen en toch de koeien zien. Ik liep met de kinderen door naar de tribune en ging bij m'n familie vooraan zitten, zodat ik nog wat foto's kon maken. (Dat waren er héééél veel).

Als eerste mocht Tellingen Mistic 1 zich laten zien. Ze zag er heel goed uit en ze mocht meelopen in de kampioenschapring.

Tellingen Mistic 1

Daarna was het de beurt aan Tellingen Esmeralda 33. Ze maakte het haar begeleider niet gemakkelijk, die had het zweet wel uit. De heer Callum McKinven uit Canada plaatste haar op kop. Tellingen Esmeralda 33 liep bij de laatste vijf in de kampioenschapring.
  

Jury geeft uitleg over de plaatsing. 



Tellingen Esmeralda 33

  

Kampioenschapring Zwartbont Middenklasse


 Na de middagpauze was het eindelijk tijd voor de oudere koeien. Tellingen Tamara had het helemaal niet naar haar zin, vooral bij het melken niet. We konden haar daarom niet goed op de uier krijgen en dat was heel jammer. Deze keer was er geen prijs voor haar.

Tellingen Tamara
Veel langer zijn we niet gebleven, want dat liet het weer niet toe. Alles ging goed onderweg, maar  het bleef spannend. Toen de mannen en de koeien eindelijk thuis waren, was ik pas echt gerust.
  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten