vrijdag 17 december 2010

Witte wereld

Het is natuurlijk verschrikkelijk als je nu de deur uit moet of buiten aan het werk bent. Waterbakken vullen, kuil is bevroren, pad schoon houden, koude voeten en een velletje dat helemaal barst van de kou... Manlief heeft geen keuze, ook met dit weer gaat het verzorgen van vee gewoon door. Dat is behoorlijk lastig en alles duurt twee keer zo lang.
Ik maak stamppot en geniet stiekem van die mooie witte wereld. Gisteravond na een uur of zes begon het weer te sneeuwen en werd alles opnieuw bedekt met een wit laagje. De Kerstviering van de basisschool werd daardoor nog sfeervoller.



Een stoet kinderen liep door het dorp met Josef en Maria mee langs de herberg. Er was geen plaats en iedereen liep door naar een stal verderop. De stal, compleet met schapen, was prachtig verlicht. De drie wijzen en natuurlijk de herder kwamen allemaal naar het kindje kijken.


Daarna ging iedereen mee terug naar school. Daar werden we getrakteerd op broodjes, koek en appelflap. Dat hadden de kinderen 's ochtends allemaal zelf gebakken. 
Nadien wandelde ik met mijn zonen terug naar huis. Het pad was verlicht met waxinelichtjes, de sneeuw knisperde onder onze schoenen, de geur van een houtkachel ....KERST. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten