vrijdag 3 december 2010

Voorbereidingen

Tot nu toe was de berichtgeving over koeien erg magertjes. Toch zijn we heel intensief met de dieren bezig geweest. Vanochtend zijn de mannen naar Zwolle vertrokken voor de HHH-Show. Drie van onze koeien mogen acte de présence geven.

Tellingen Mistic 1 (Stormin Normin x Morty)
Tellingen Esmeralda 33 et (Shottle x Storm)
Tellingen Tamara (Talent x Morty)

Voordat we naar een show kunnen vertrekken, moet er het nodige gedaan worden. Onze keuringskandidaten worden apart gestald en gevoerd. Verder moeten de koeien een aantal keren gewassen worden. Daarna worden ze geschoren door een Cowfitter, een soort visagist voor koeien. Dat scheren is een heel secuur werkje. We maken een ladder vast aan het voerhek en binden de koe met haar kop fier op, vast aan de ladder.

Tellingen Esmeralda 33 et


Bij aankomst worden de koeien nogmaals gewassen en worden ook de laatste haartjes geschoren. De rest van de tijd moet je zorgen dat de koe altijd schoon blijft. De mest wordt dan opgevangen in een emmer.
Dan de uier... extra kort geschoren en er moet voldoende melk in zitten. Er wordt driftig overlegd wanneer er het beste gemolken kan worden. Iedere koe is weer anders en vraagt haar eigen schema. 
Druk, druk, druk en erg spannend! Ik ben benieuwd hoe het morgen zal gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten