zaterdag 6 november 2010

Daar gaan we weer

De oogst is binnen, groenbemester zit erin en er ligt nog een akker klaar om ingezaaid te worden met gras. Alles geregeld, nu is er eindelijk meer tijd voor het vee.
Er is staat weer een show voor deur. Dat betekent dat we ons weer intensief bezig gaan houden met de verzorging van de keuringskoeien. Afgelopen zomer hebben we deelgenomen aan de NRM te Utrecht. Hierover hebben we een weblog bijgehouden op www.veeteelt.nl/nrm-weblog Nu snappen jullie meteen dat deze weblog daar dus een staartje van is.



Voor de show in Zwolle, hebben we 3 koeien aangemeld. Gisteren hebben we deze dieren apart achter in de stal gezet. Zij krijgen een speciaal voermengsel en daarnaast mogen ze onbeperkt hooi eten. Dit voedingschema hebben we dit zomer ook gebruikt en we zijn zeer tevreden over de resultaten.
Voor ons is het weer een hele aanpassing. 's Avonds laat opblijven en 's morgens extra vroeg op om exact op tijd te voeren. Gelukkig hebben we de taken verdeeld, zodat we in principe voldoende rust krijgen. In principe, want ik heb er een hard hoofd in....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten